Giro d'Italia 2023

A TRIKÓK VISELŐI:

Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)

Joao Almeida (UAE Team Emirates)

Jonathan Milan (Bahrain-Victorious)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

2. Geraint Thomas (INEOS Grenadiers)

3. Joao Almeida (UAE Team Emirates)

További hírek

Összefoglaló


Giro d'Italia 2023 korábbi hírek:

123

Giro d'Italia hírek: Nico Denz duplája, Bruno Armirail rózsaszínben, jön a mini Lombardia

2023.05.21. - Nico Denz: vállaltam a kockázatot Győzelem Rivoliban, majd két nap múlva Cassano Magnanóban is. Pályafutása legjobb napjait éli a BORA-hansgrohe kiválósága, Nico Denz. – Nagyon jó formában vagyok és ezt igyekszem is kihasználni. A szakasz vége rettenetesen nehéz volt, éppen, hogy csak elkaptuk az elől küzdő hármast. Ekkor arra gondoltam, hogy mindent vagy semmit, így gyorsítottam. Nem akartam negyedik lenni, éppen ezért vállaltam a kockázatot. Az igazi sprintet azonban Alberto Bettiol nyitotta meg, de volt még bennem annyi, hogy tapadjak rá, majd meg is induljak mögüle. Ismét nyertem, ez őrület! – nyilatkozta a célba érkezés után Denz, aki azt is elmondta, hogy a penzum elején, a Simplepass emelkedőjén olyannyira hideg volt, hogy forró teát kért a kísérőautóból.


Giro d'Italia hírek: Rubio megvalósította az álmát, Thomas szerint helyes volt a rövidítés, a sprinterek napja következik

2023.05.20. - Einer Rubio: hálás vagyok azért, hogy valóra válhatott az álmom A kolumbiai Einer Rubio sikerével zárult az Olasz Körverseny tizenharmadik, jelentősen lerövidített szakasza. A Movistar hegyimenője Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Jefferson Cepeda (EF Education-EasyPost) kettőse előtt diadalmaskodott. – Nagyon keményen megdolgoztam ezért a győzelemért. Jó erőben érkeztem a Giróra, bár a hideg, esős idővel nekem is meggyűlt a bajom. Nem adtam fel, minden egyes szakaszra úgy tekintettem, mint a következő lehetőségre. Hálás vagyok azért, hogy valóra válhatott az álmom. Tisztában voltam azzal, hogy hármunk közül Pinot a legerősebb, de hagytam őt és Cepedát viaskodni. Nem reagáltam a támadásaikra, saját magamra figyeltem és ez végül nyerő taktikának bizonyult – nyilatkozta a célba érkezést követően Rubio.


Giro d'Italia hírek: pályafutása legnagyobb sikerét aratta Denz, nyugis napon van túl Thomas, jön a Crans Montana hegyi befutója

2023.05.19. - Nico Denz: hatalmas dolog az, amit elértem Egy viszontagságos szezont követően a Team DSM csapatától a BORA-hansgrohe sorához szerződött Nico Denz, aki pályafutása legnagyobb sikerét aratva nyerte meg az Olasz Körverseny tizenkettedik szakaszát. A nap szökéséből előbb négyen mentek tovább, majd három főre csökkent a csoport létszáma, a trió sprintjéből pedig a BORA-hansgrohe kerékpárosa került ki győztesen. – Nem igazán találom a szavakat, nem tudom, hogy mit kell ilyenkor mondani. Büszkeséget érzek, hatalmas dolog az, amit elértem. Az eredeti terv az volt, hogy Bob Jungels vagy Patrick Konrad kerüljön be az élcsoportba, Bob viszont nem érezte magát túl jól, ezért szabad utat kaptam. Amikor még együtt haladt az elmenés, akkor sajnos nem nagyon dolgoztunk össze, s habár az esélyesek nem közeledtek hozzánk, de ebben a formában nem volt túl sok értelme közösen erőlködni. Megkezdődtek a próbálkozások, én pedig elől találtam magam abban a kvartettben. Szerencsére a szakasz előtt alaposan áttanulmányoztam az etap utolsó kilométereit, így kész tervem volt arra, hogy mikor kell megindítanom a sprintet. Bíztam magamban, ez pedig kifizetődött – nyilatkozta röviddel a célba érkezést követően Denz.

123